Category - General Knowledge

Part - City & Location

Question No. - 25

Time - 25 Minuts



1. On the bank of which river is Agra situated?

a) Kaveri
b) Ganga
c) Yamuna
d) Godavari

Ans- c) Yamuna.

2. On the bank of which river is Ahmedabad situated?

a) Betwa
b) Sabarmati
c) Luni
d) Chambal

Ans- b) Sabarmati.

3. On the bank of which river is Surat situated?

a) Gandaki
b) Son
c) Mahanadi
d) Tapi

Ans- d) Tapi.

4. On the bank of which river is Vadodara situated?

a) Kaveri
b) Ganga
c) Vishwamitri
d) Narmada

Ans- c) Vishwamitri.

5. On the bank of which river is Bharuch situated?

a) Narmada
a) Kaveri
b) Ganga
d) Chambal

Ans- a) Narmada.

6. On the bank of which river is Shivamogga situated?

a) Kaveri
b) Ganga
c) Yamuna
d) Tunga

Ans- d) Tunga.

7. On the bank of which river is Mandsaur situated?

a) Mahanadi
b) Shivna
b) Ganga
d) Chambal

Ans- b) Shivna.

8. On the bank of which river is Pandhurna situated?

a) Jam
b) Ganga
c) Vishwamitri
d) Narmada

Ans- a) Jam.

9. On the bank of which river is Darbhanga situated?

a) Koshi
b) Falgu
c) Ganga
d) Bagmati

Ans- d) Bagmati.

10. On the bank of which river is Kurnool situated?

a) Godavari
b) Tungabhadra
c) Krishna
d) Pennar

Ans- b) Tungabhadra.

11. On the bank of which river is Bilaspur (Chhattisgrah) situated?

a) Shivnath
b) Arpa
c) Indravati
d) Kharun

Ans- b) Arpa.

12. On the bank of which river is Durgapur situated?

a) Hooghly
b) Damodar
c) Jaldhaka
d) Torsa

Ans- b) Damodar.

13. On the bank of which river is Noida situated?

a) Sarayu
b) Hindon
c) Rapti
d) Ramganga

Ans- b) Hindon.

14. On the bank of which river is Gorakhpur situated?

a) Sot
b) Hindon
c) Rapti
d) Ramganga

Ans- c) Rapti.

15. On the bank of which river is Lucknow situated?

a) Saryu
b) Ganga
c) Gomti
d) Ramganga

Ans- c) Gomti.

16. On the bank of which river is Hyderabad situated?

a) Son
b) Godawari
c) Vishwamitri
d) Musi

Ans- d) Musi.

17. On the bank of which river is Coimbatore situated?

a) Thamirabarani
b) Kaveri
c) Vaigai
d) Noyyal

Ans- d) Noyyal.

18. On the bank of which river is Kota situated?

a) Son
b) Chambal
c) Vishwamitri
d) Musi

Ans- b) Chambal.

19. On the bank of which river is Barmer situated?

a) Jam
b) Luni
c) Chambal
d) Narmada

Ans- b) Luni.

20. On the bank of which river is Cuttack situated?

a) Jam
b) Ganga
c) Mahanadi
d) Son

Ans- c) Mahanadi.

21. On the bank of which river is Ludhiana situated?

a) Sutlej
b) Ravi
c) Vyas
d) Chinab

Ans- b) Ravi.

22. On the bank of which river is Rourkela situated?

a) Mahanadi
b) Shivna
b) Brahmani
d) Chambal

Ans- b) Brahmani.

23. On the bank of which river is Chandrapur situated?

a) Bhima
a) Savitri
b) Nag
d) Erai

Ans- d) Erai.

24. On the bank of which river is Pandharpur situated?

a) Indrayani
b) Bhima
c) Ulhas
d) Krishna

Ans- b) Bhima.

25. On the bank of which river is Sangli situated?

a) Savitri
b) Nag
c) Krishna
d) Erai

Ans- c) Krishna.